bitumenes lemez
Építkezés

Szigeteljünk szakszerűen bitumenes lemez használatával

Mi az, ami a régebben épített lakások esetében hiányzott? Nos, ez így egy elég pontatlan kérdés, mert a válasz igen széleskörű lehetne rá. Amire viszont mindenképpen megéri kitérni az a bitumenes lemez alkalmazása. Ha szóba kerülnek ezek a termékek, akkor máris tudható, miszerint a vízszigetelésről van szó. A nedvesség általánosságban 2 irányból támadhat. Magas talajvízszint esetében az alépítmények és földszintek lehetnek veszélyben, de rendszeres csapadékra is megéri figyelni, ami különösen a lapostetőket, erkélyeket, érintheti negatívan. A medencéknél a vizet annak belsejében igyekszünk megtartani, míg minden más esetben a célunk kívül rekeszteni. A beton az az alapvető szerkezeti egység, amivel találkozni fogunk bármilyen épületnél.

Ennek felületére lesz majd felhelyezve a bitumenes lemez, ami a lényegi feladatot végzi el. Hiába ugyanis a gyakran vastag betonréteg, annak egy szivacsos, porózus szerkezete van, ami lehetőséget nyújt a folyadék számára az áramlásnak, még ha lassan is. A bitumenes lemez ugyanakkor meggátolja a felszívódást és még a nagyobb víznyomás jelenlétében is hatékonyan kitart. A védőképessége ugyanakkor fokozható több réteg felhordásával. A szakemberek körében méltán kedvelt a SikaBit PRO E40-15S bitumenes lemez kivitel ugyanis kiváló hideghajlítási tulajdonságainak hála akár -15 ℃-ig bedolgozható.

A hun.sika.com weboldalon megtaláljuk a részletes rétegrendet, amit követve kiváló eredményt érhetünk el. Amire viszont fokozottan figyeljünk az a bitumenes lemez fektetése előtti alapos kellősítés.

Back To Top