Szolgáltatás

Segítség a lakásfelújítási támogatás igénybevételéhez

Mit tegyen az, akinek nincs pénze kifizetni az otthona korszerűsítését? Az otthonfelújítási hitelnek köszönhetően ilyenkor sem esik el a lakásfelújítási támogatástól.

 

Lehetőség sokaknak

Hivatalosan otthonfelújítási támogatásként tartják számon a mostanság roppant népszerű lakásfelújítási támogatást. Az állami segítség rengeteg család életébe hozhat minőségi változást. Összesen akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyermeket nevelőknek az otthonuk korszerűsítéséhez. Ebből például futhatja energetikai beruházásokra, amelyek hosszú távon csökkentik a rezsiköltségeket. Ahol nincs fürdő vagy WC, annak a kialakítását is fedezheti.

Igen ám, de sokaknak gondot okozott, hogy az otthonfelújítási támogatás utófinanszírozású. Tehát, az igénylőnek ki kell fizetni az összes költséget, és az állam a számlák bemutatása után utal. Ráadásul a költségvetés legfeljebb felét, a maximum 3 millió forintot. Akinek nincs forrása, az eleshetett volna a megoldástól.

Csakhogy manapság már elérhető az igencsak kedvező feltételekkel igényelhető otthonfelújítási hitel. Ebből megelőlegezhető a munkálatok költsége. Amikor pedig az állam kifizeti a lakásfelújítási támogatást, az összeg csökkenti a lakásfelújítási hitel tőketartozását. A fennálló tartozást pedig lépésről lépésre lehet törleszteni. Így aztán a lakásfelújítási támogatásból sikerülhet jelentős korszerűsítéseket végrehajtani. Még úgy is, ha kezdetben nincs elég megtakarításunk hozzá.

 

Back To Top