Szolgáltatás

Kutya nyakörv

A megfelelő kutya nyakörv kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy kutyád számára a közös séták biztonságosak legyenek és kellemes élményt nyújtsanak. Az alábbiakban összefoglaltuk a kedvenced számára ideális nyakörv kiválasztásának szempontjait és a nyakörvek használati módját.

Milyen anyagú nyakörvet válassz?

A nyakörvek többféle anyagból készülhetnek. Vásárolhatsz valódi bőr vagy heveder, egyes speciális esetekben pedig műanyag nyakörveket is. Azonban az sem mindegy, hogy ezek milyen minőségűek.

A jó minőségű heveder nyakörvek, mint például a Trixie kutyanyakörvek vagy a Julius-K9 kutyanyakörvek, nem tépik, nem húzzák kutyád szőrét, ezzel is kényelmesebbé téve viselésüket. Erős anyaguk pedig garantálják kutyád biztonságát.

Ha a természetes anyagok híve vagy, akkor számodra a legjobb választást a valódi bőrből készült nyakörvek jelentik. A lakkozatlan bőr légáteresztő, így szellőzése komfortosabbá teszi kutyád számára a nyakörv hordását.

A méret a lényeg

A megfelelő méretű nyakörv használata segít a balesetek megelőzésében, hiszen a megfelelő helyen fejt ki erőt és az állat nem tud kibújni belőle. A nyakörvek minden esetben állíthatóak, méretük gyakran átfedő, így, ha lemérted kutyád nyakkörfogatát, akkor biztosan megtalálod a számára megfelelő méretet.

Fontos még a nyakörv szélessége is. Nagytestű kutyának széles darab ajánlott, kistestűnek vékonyabb a megfelelő.

Fontos meghatározni a célt

Ha nagyméretű kutyád van, akit időnként meg is kell tartanod, akkor mindenképpen fogantyús nyakörvet válassz.

Éjszakai sétákhoz ajánlott világító nyakörvet is magatokkal vinned, így kutyád nemcsak neked, de más gazdik és az autósok számára is könnyebben látható lesz, ami elengedhetetlen a biztonságos sétákhoz.

A nyakörv vagy a hám a jobb választás?

Láb mellett, laza pórázon sétálni tudó ebeknek a nyakörv tökéletes választás, hiszen a kutya nem fog húzni, így nem is fenyegeti a fuldoklás és a nyaki sérülések veszélye.

Azonban kölyök, kistestű és laza pórázos sétára ki nem képzett ebeknél előnyösebb lehet a hám használata, mindaddig, amíg nem tanultak meg láb mellett közlekedni, elkerülve ezzel az esetleges sérüléseket.

 

Back To Top