Szolgáltatás

Konvektor tisztítás

Konvektor tisztítást akkor kell végeztetni, ha a gyújtóláng sárgás színű. Ilyenkor a termoelem már nem melegít megfelelően. A készülék először csak kikapcsolgat utána már begyújtani sem lehet. Ilyenkor a termoelem már nem melegít megfelelően.

A tisztítás első hallásra nagyon könnyű feladatnak tűnik, de fontos azt tudni, hogy csupán a megfelelő szakember végezheti el ezt a bizonyos tisztítást. A por lerakódása nagyon sok esetben a fő oka annak, amiért a konvektor már nem üzemel megfelelően. Ha a portalanítás ellenére még mindig fennáll a jelenség, valószínű, hogy az égősor egyes részei átégtek, így azokat cserélni kell. Ajánlott szezononként minimum egyszer megvizsgáltatni egy precíz gázszerelővel a gázkészülékeket. Ha megfelelően karbantartjuk a konvektort, és figyelünk a működésére, akkor a továbbiakban semmi hasonló problémával sem fogunk találkozni. Időszakon ellenőriztessük a készülékünket annak érdekében, hogy elkerüljük a szénmonoxid mérgezés lehetőségét. Magyarországon számos családot veszélyeztet a szénmonoxid mérgezés az elavult gázfűtési rendszer miatt, legyen az elavult kémény, vagy nagyon régi konvektor. Egyes számítások szerint a húsz évnél régebbi konvektorok száma átlépi a 30 ezret. A régi, nem korszerűsített konvektorok komolyan kockáztatják az életünket nap mint nap. Mindezek mellett más ember életét is veszélyeztethetjük. Mindenki testi épsége, és nyugalma érdekében kerítsünk erre sort, és ne sajnáljuk rá az anyagi kiadásokat.

A konvektor tisztítás menete alatt érjük az őrláng portalanítását, és az égésének ellenőrzését, itt szükség esetén ha túl kicsi a láng akkor égőfej csere javasolt. A szerelő külön figyelmet kell szenteljen a fő égősor égésének és láng magasságának ellenőrzésére, illetve annak  beállítására is. A munkálatok végen a megbízott szakember köteles ellenőrizni azt, hogy nincsen e gázszivárgás a lakásban. Ha mindezek rendben vannak, és semmi probléma sem adódott, akkor ajánlott csak a tisztítást követő napon beindítani a készüléket.

Abban az esetben, ha nem vagyunk biztosak a készülék használatát illetően, és esetleg nem érezzük biztonságosnak azt, akkor mindenképp értesítsük az adott szerelőt, és kérjünk segítséget.

A tisztítást csupán időszakonként kell elvégeznünk, tehát ez sem egy eget rengetően nagy anyagi kiadás. Gondoljunk abba bele, hogy akár egy elmulasztott ilyen alkalom miatt az egész szerkezetet is kikell cserélnünk, ami már sokkal több pénzbe fog fájni.

Back To Top