villanyszerelő szerszámok
Szolgáltatás

Életet menthetnek a megfelelő villanyszerelő szerszámok

Amit minden gyereknek elsőként próbálnak megtanítani, hogy kerülje el az életveszélyes helyzeteket, így az árammal való érintkezést is. A villanyszerelő viszont ezt a veszélyes helyzetet választotta szakmájául, a villanyszerelő szerszámok pedig pontosan akkor segítik a munkáját, ha biztonsági szempontból is kifogástalanok. Számos esetben megtörténik, hogy az áramellátással probléma adódik.

Például bedugunk a konnektorba egy fogyasztót, az nem működik, pedig a házban mindenhol van áram. Ez olyan jellegű problémát takarhat, ami villanyszerelő szerszámok segítségével házilag is ellenőrizhető, nem feltétlenül lesz szükség a mestert tárcsázni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az otthoni barkácskészletben is legyenek jó minőségű, semmiképpen nem sérült villanyszerelő szerszámok.

Tekintsük át ezek listáját, hogy mi az, aminek mindenképpen helyet kell kapnia a szerszámosládában: fáziskereső csavarhúzó, kis vagy széles pengével ellátott csavarhúzó, éles kés. Olykor a célnak teljes mértékben megfelel egy konyhakés, de még jobb a barkácskés. Az alapvető példányok sorából nem hiányozhatnak a különböző fogók sem.

A vezetékek levágására szükség van oldalcsípőre, a nehezen hozzáférhető helyeken az egyenes és hajlított hosszú csőrű fogó tesz majd jó szolgálatot, de elmaradhatatlan a kombinált és a szorító típus is. Jó, ha a váratlan helyzetek miatt készleten van vezetékvég-hüvely, biztosítóbetét, sorozatcsatlakozók. Ami az előbb felsorolt villanyszerelő szerszámokra egyöntetűen jellemző, hogy kötelezően bevizsgálják átütési szilárdságra és minősítő jelzéssel látják el. Csak ilyet használjunk!

Back To Top