világörökségi helyszínek
Biztosítás

A világörökségi helyszínek jeles képviselője az Amalfi part

Az Amalfi-part Olaszország egyik legcsodálatosabb és méltán népszerű turisztikai célpontja. A part egy 50 kilométer hosszú tengerparti szakasz, amely a Sorrentói-félsziget és a Salerno-öböl között húzódik. Az Amalfi-partot a világörökségi helyszínek részévé nyilvánították a lenyűgöző szépsége miatt. Az páratlan környezetben található városok közül az egyik legismertebb Amalfi. A település történelme a középkorig nyúlik vissza, és a régi épületek, a tengerparti kilátások miatt nagyon keresett helyszín. A városban számos kávézó, étterem és bár található, amelyek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy élvezzük a helyi ételeket és italokat. A part mentén található másik város, Positano, szintén gyakran látogatott.

A város színes épületeivel, meredek utcáival és gyönyörű strandjaival vonzza az embereket. A városban sok szálloda és üzlet található, ameik tökéletes esélyt nyújtanak arra, hogy élvezzük az világörökségi helyszínek kínálta szépségeket. Az Amalfi-parton több esély nyílik a kirándulásra és a túrázásra ugyanúgy. Az egyik legnépszerűbb útvonal ezek között a Sentiero degli Dei, vagyis az Istenek ösvénye. Ez a túraútvonal csodálatos kilátást kínál a világörökségi helyszínek ezen képviselőjének páratlan megjelenésére.

Az itt található strandokon megéri időt tölteni. A kavicsos és homokos parszakaszok minden igényt kielégítenek. Az Amalfi-parton való tartózkodás igazi élmény, mivel a világörökségi helyszínek jeles képviselőjéről van szó. A természet és a kulturális értékek találkozása mentén megáll az idő. A jó pedig ebben, hogy nincs túl messze és egy jó utasbiztosítással bármikor meglátogatható.

Back To Top