rendezvényfotózás
Szolgáltatás

A fotózás igazi művészet

A fotózás, ezen belül a rendezvényfotózás nemcsak a pillanatok dokumentálását jelenti, hanem egyfajta történetmesélés is, ami segít átadni az összejövetel hangulatát és a résztvevők érzelmeit. Olyan művészeti forma, aminek célja a legfontosabb pillanatok megörökítése és dokumentálása. A profi feladata a rendezvényfotózás alatt elsősorban az, hogy érzékenyen és gyorsan reagáljon azokra a helyzetekre, amik emlékezetessé teszik az összejövetelt. Megörökíti a beszédeket, a bemutatókat, a díjátadókat és az összes spontán reakciót. A fényképésznek képesnek kell lenni kihangsúlyozni az ünnepség dinamikáját, az emberek közötti kapcsolatokat és a parti egyedi hangulatát.

A fotózás segít abban, hogy azok is megértsék a lényegét, akik nem tudtak részt venni rajta. A vendégeknek és a szervezőknek egyaránt fontos, hogy megőrizzék az emlékeket, amiket a későbbiekben örömmel idézhetnek fel. A képek egyébként felhasználhatóak promóciós célokra is. Ez azt jelenti, hogy az online és offline platformokon keresztül való megjelenítésükkel, a vezetőség jelentős mértékben növelheti a vállalkozás láthatóságát. A rendezvényfotózás felvételei a média posztokon kívül, a sajtóközleményekben és a hírlevelekben is feltüntethetőek, ami vonzza az érdeklődőket, emellett megerősíti a cég hírnevét.

A fotózás legfontosabb fázisai

A folyamat lényege, hogy a fényképész a képek által rögzítse az ünnepség hangulatát és atmoszféráját. A rendezvényfotózás előkészületei között fontos szerepet kap a felkészülés. Ez magába foglalja az összejövetel helyszínének megtekintését, felmérését, a fotózási területek kijelölését és a felszerelés tesztelését. A szakembernek meg kell győződnie arról, hogy minden szükséges kiegészítő a birtokában van ahhoz, hogy a lehető legtökéletesebb felvételeket készítse el. A tevékenység megkezdése előtt ellenőrzi a különböző objektíveket, vakukat, megvilágítási eszközöket és a tartalék akkumulátorokat. Folyamatosan figyeli a lényeges pillanatokat és gyorsan reagál azokra. Tisztában van az ünnepség menetrendjével, így nem marad le semmilyen történésről. Miután elkészültek a felvételek, a fényképész utómunkát végez azért, hogy a megbízó minden apró részlettel tökéletesen elégedett legyen. A rendezvényfotózás eredményeképpen létrehozott fotók átnézése, a fény- és színbeállítások finomhangolása, valamint a szükséges retusálások elvégzése után, a várt eredmény nem marad el. A képek többek között felhasználhatóak dokumentálásra, közösségi megosztásra, sőt, vállalati kommunikációra is. Sok vállalatvezető életét teszi egyszerűbbé, ezért nem meglepő, hogy egyre nagyobb rá a kereslet.

A cégnek céges fotózás díjai eltérőek

A szolgáltatás díját számos tényező befolyásolja, ebből kifolyólag fix összeget nem lehet meghatározni. Érdemes megemlíteni a cégnek céges fotózás szempontjából, hogy a költségek változatosak, mivel a fotós tapasztalata, illetve szakértelme nagy szerepet játszik a kiadások alakulásában. Az elismert fényképészek többnyire magasabb díjakat számolnak fel, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyobb szakmai tudással és professzionális felszereléssel rendelkeznek a minőségi képek készítéséhez. A felvételek helyszíne és a körülmények szintén a befolyásoló tényezők közé tartoznak.

Amennyiben a tevékenységre kültéren kerül sor vagy olyan területen, ahol extra felszerelésre, illetve megvilágításra van szükség, akkor a céges portré fotózás árak valószínűleg magasabbak lesznek. Az összeget továbbá változtathatja a digitális képek száma, azok retusálása vagy a nyomtatott példányok igénylése. Ha egy vállalat több felvételt szeretne különféle formátumokban és méretekben, akkor komolyabb kiadásokkal kell számolnia. A cégnek céges fotózás időtartama, esetleg több helyszín bejárása magasabb díjat vonhat maga után. A megbízónak mindenekelőtt meg kell fontolnia ezeket a tényezőket, mielőtt ajánlatot kér egy profi fényképésztől. Érdemes több szakember ajánlatát meghallgatni, a végső döntés meghozatala előtt.

Mitől függnek a céges portré fotózás árak?

Minden vállalatnak más és más elvárásai vannak a munkafolyamattal kapcsolatban. A cégnek céges fotózás néha csak pár kép készítéséből áll, máskor pedig teljes album vagy weboldal kivitelezéséből. A fényképészek szakértelme és stílusa különbözik, ami jelentősen befolyásolhatja a kiadásokat. Amennyiben egy híres fotóst szeretne megbízni, valószínűleg mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, mivel a magasabb presztízsű szakember szolgáltatásaira óriási a kereslet. A tevékenység során nyújtott kiegészítő munkálatok szintén meghatározzák a végső összeget. A céges portré fotózás árak emelkedhetnek, ha a felvételeket kiterjesztett média felhasználásra tervezik.

Ellenkező esetben, ha például a cég honlapján vagy a belső kommunikációs anyagában jelennek meg, akkor a díj általában kedvezőbb. A profik által készített videók, virtuális túrák vagy speciális retusálási és utómunka opciók plusz költségeket jelenthetnek, de egyben értéket adnak az elkészült képeknek. Ha a cégnek céges fotózás alkalmával speciálisak az elképzelések a fényképezéssel kapcsolatban, szóval egyedi helyszínek vagy koncepciók megvalósítása a cél, akkor nyilvánvalóan többletköltségekkel kell számolni.

Back To Top